• 06 - 246 885 39

Metabolic Balance

Metabolic Balance, wat is het?

Metabolic Balance is een voedingsconcept dat ontwikkeld is in Duitsland door de internist prof. Dr. Funfack samen met voedingsdeskundigen.

Het unieke van het concept is dat het een strikt persoonlijke aanpak heeft. Je krijgt je eigen, individuele voedingsplan wat is opgesteld op basis van je gezondheidsgegevens en een 30-tal bloedwaarden die worden gemeten.

Anders dan bij andere diëten of voedingsprogramma’s pakt Metabolic Balance de oorzaak aan van je gezondheidsklachten en je overgewicht, die vaak samenhangen met een verkeerde voeding. Je zet je huidige manier van eten om naar een goed uitgebalanceerd en op jou toegesneden voedingspatroon.

Omdat je gewone, normale voeding eet en leert wat, wanneer en hoe te eten, zorgt het programma er voor dat je gezondheid- en gewichtsproblemen voor eens en voor altijd worden opgelost en je gezondheid optimaal is.

 

Wanneer is deelname aan Metabolic Balance zinvol

Wanneer je last hebt van

 • vermoeidheid, weinig energie
 • migraine
 • hoge bloeddruk en/of hoog cholesterol
 • overgangsklachten of PMS
 • reuma
 • diabetes
 • overgewicht
 • of andere gezondheidsklachten

dan is de kans groot dat met een op jou afgestemde, natuurlijke en uitgewogen voeding veel van je klachten verdwijnen of verminderen.

Degenen die het voedingsprogramma volgen ervaren meer energie, meer vitaliteit, vermindering van hun gezondheidsklachten en verminderen van hun gewicht.

(Zie ook de ervaringen van klanten op deze site).

 

Waarom werkt Metabolic Balance

Wij eten over het algemeen niet meer de voedingsstoffen die we werkelijk nodig hebben. We eten veel koolhydraten (suikers!) en eten de hele dag door. Belangrijke stoffen als eiwitten, vitamines en mineralen krijgen we niet voldoende binnen. En we drinken ook vaak te weinig water!

Daardoor loop je het risico dat je hormoonhuishouding uit balans raakt.

Dat merk je door toename van vermoeidheid, gebrek aan energie, gewichtstoename en allerlei gezondheidsklachten als migraine, diabetes, enz.

 

Je voedingsplan is afgesteld op jouw ‘chemische fabriek’. We zijn immers niet allemaal hetzelfde! Met het individuele voedingsplan eet je de voedingsmiddelen die passen bij jouw lichaamschemie en die zorgen voor een herstel van je hormoonbalans.

Met Metabolic Balanc raak je gewend aan een gezond eetpatroon, waarbij je kiest voor de specifieke voedingsmiddelen die zorgen voor een optimale gezondheid en een gezond gewicht.

Of zoals een klant zei die al een jaar op haar gewenste gewicht is gebleven (na 15 kilo afgevallen te zijn): ik eet wat ik wil, maar wat ik wil eten is veranderd.

 

Gewichtsverlies door Metabolic Balance

De voedingsmiddelen die in het persoonlijk voedingsplan voor jou worden aanbevolen worden niet geselecteerd op grond van het aantal calorieën, is niet koolhydraatarm of eiwitrijk. De keuze van voedingsmiddelen is gebaseerd op de manier waarop ze jouw hormoonhuishouding beïnvloeden.

Metabolic Balance is daarmee geen crash-dieet, waarbij je vaak je spiermassa gebruikt in plaats van vet.

Je kunt je voedingsplan je leven lang gebruiken. Je eet koolhydraten, eiwitten en vetten in de juiste verhouding. Er is geen overgang van het dieet/voedingsplan naar de gewone situatie, iets wat bij andere dieëten nog wel eens problemen geeft. Daardoor is er ook geen sprake van jojo-effect.

 

Hoe kom ik aan een persoonlijk voedingsplan?

Dit proces verloopt in drie stappen:

 • Het begint met een (gratis en vrijblijvend) informatiegesprek waarin alles wordt uitgelegd over Metabolic Balance. Je bespreekt je doelstellingen, wensen en je persoonlijke situatie.

Ook worden er persoonlijke en medische gegevens en andere belangrijke informatie vastgelegd.

Je krijgt een formulier mee waarop de waarden zijn vermeld die door een bloedafname moeten worden bepaald.

 • Dan laat je je bloed prikken en worden door het laboratorium de opgegeven waarden bepaald.
 • Op basis van de reeds verkregen persoonlijke informatie en de bloedwaarden wordt jouw persoonlijke voedingsplan opgesteld. Het plan wordt met je besproken en er wordt uitgelegd hoe je het volgen van het programma tot een succes maakt.

Dan ga je er daadwerkelijk mee aan de slag. Steeds wordt met je overlegd welke ondersteuning je wenst zodat het optimale uit het plan kunt halen.

 

Eet wat je wilt, maar verander wat je wilt eten.

www.metabolic-balance.com

 

Geïnteresseerd?

Neem gerust contact op voor nadere informatie:

06 - 246 885 39
hermine@ changefood.nl

U kunt ook contact opnemen via onderstaand formulier, ik neem dan contact met u op.

Aanmelden nieuwsbrief