• 06 - 246 885 39

Voor bedrijven

Preventiemanager op het gebied van voeding
Veel organisaties gaan steeds meer over van verzuimbeheersing naar een vorm van integraal gezondheidsmanagement met als doel:

  • het preventief verhogen van de gezondheid en vitaliteit van de medewerker,
  • het terugdringen van het ziekteverzuim,
  • de reductie van het aanwezigheidsverzuim en
  • het verbeteren van de psychosociale arbeidsbeleving.

Het preventieaanbod bevat meestal een vorm van bewegen en/of stressreductie: bijv. fitness, hardloopsessies, yoga, coaching, enz. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van ergonomische aanpassingen op de werkplek.

Een belangrijk onderdeel van vitaliteit en gezondheid wordt gevormd door voeding. Als onderdeel van uw preventieprogramma bieden wij een voedingsprogramma waarmee de gezondheid van de medewerker drastisch kan worden verbeterd. Wij werken met het concept van Metabolic Balance, een inmiddels in Duitsland gecertifceerd en op wetenschappelijke basis gebaseerd voedingsprogramma. In onze voedingsadviezen gebruiken wij voornamelijk gewone voeding die overal verkrijgbaar is.

Wat bieden wij:

  • persoonlijke op maat gemaakte voedingsplannen voor de individuele medewerker
  • stofwisselingstest voor iedere medewerker om zicht te krijgen op de eigen gezondheid
  • individueel/groepsgewijze voedingsspreekuur
  • tips voor gezonde lunches en het aanbod van maaltijden in het restaurant/kantine van het bedrijf
  • informatiebijeenkomsten over gezonde voeding met als thema’s:
    • relatie beweging en voeding
    • het kopen van goede voeding/lezen van etiketten
    • overgewicht
    • verhoogd cholesterol
    • diabetes
    • allergieën.

Resultaat:

Het concept heeft zich reeds bewezen bij een verzekeringsbedrijf:

  • Er hebben 64 medewerkers meegedaan met een persoonlijk voedingsplan
  • Zij hebben in 8 maanden gemiddeld 6 kg per persoon verloren
  • 57% deelnemers waren minder ziek dan het jaar daarvoor
  • 22% zijn helemaal niet ziek geweest.
  • 89% zijn doorgegaan met hun nieuwe levens(eet) stijl.
Persoonlijke doelen Begin Verbetering Doelbereikt Onveran-derd
Gewicht verliezen 86 60 29 11
Meer energie 83 66 20 14
Verbetering gezondheid 63 55 36 9
Beter figuur 54 63 37 0
Klachten verdwijnen 49 65 35 0
Huidverbetering 46 50 25 25
Concentratie 37 62 0 38

 

Persoonlijk doel Begin Verbe-tering Nauwelijks onveranderd
allergieen 26 67 22 11
Astma 11 75 25
Hoge bloeddruk 29 80 10 10
Kortademig 14 80 20
Depressie 3 100
Pijnklachten 23 84 16

 

Tot slot:

Uiteindelijk zijn de mensen zelf verantwoordelijk voor hun gezondheid maar de werkgever kan gezond gedrag faciliteren zonder de zorg over te nemen.

Neem gerust contact op voor nadere informatie : 0624688539 of email naar Hermine@Changefood.nl

 

Geïnteresseerd?

Neem gerust contact op voor nadere informatie:

06 - 246 885 39
hermine@ changefood.nl

U kunt ook contact opnemen via onderstaand formulier, ik neem dan contact met u op.

Aanmelden nieuwsbrief