- (0)
- 23
feb -
Author : Sander de Jong Category : Recepten
Tags : minder strenge fase
Ingrediënten
- 1 portie kippengehakt
- 3/4 portie pompoen
- 1 eetlepel ui
- 1 appel
- 1 stukje gember
- 1 stengel citroengras
- 1 teentje knoflook
- 1 eetl bladpeterselie
- 220 ml. groentebouillon
- 75 ml kokosmelk
- 1 eetl. olie
- zout en peper
Porties: persoon
Instructies
- Pompoen wassen en in grove stukken snijden. Aanbraden in olie.
- Citroengras pletten, teentje knoflook pellen en door de pers doen. de gember schillen en raspen/klein snijden.
- De kruiden bij de pompoen doen, alles nog even doorbakken en de bouillon toevoegen. Het geheel 20 minuten laten koken.
- Haal het citroengras er uit en pureer alles.
- Rasp de appel en voeg toe aan de soep.
- Het gehakt aanbraden, de ui toevoegen. Kruiden met peper en zout . Als het gehakt gaar is, toevoegen aan de soep.
- Laat nog een keer alles opkoken. Opdien met de (gehakte) peterselie.
0 Reacties