Appel-pompoensoep met kippengehakt
Maaltijd
Hoofdgerecht
,
lunchgerecht
Porties
Prep Tijd
1
persoon
10
min.
Kook Tijd
30
min.
Porties
Prep Tijd
1
persoon
10
min.
Kook Tijd
30
min.
Ingrediënten
1
portie
kippengehakt
3/4
portie
pompoen
1
eetlepel
ui
1
appel
1
stukje
gember
1
stengel
citroengras
1
teentje
knoflook
1
eetl
bladpeterselie
220
ml.
groentebouillon
75
ml
kokosmelk
1
eetl.
olie
zout en peper
Instructies
Pompoen wassen en in grove stukken snijden. Aanbraden in olie.
Citroengras pletten, teentje knoflook pellen en door de pers doen. de gember schillen en raspen/klein snijden.
De kruiden bij de pompoen doen, alles nog even doorbakken en de bouillon toevoegen. Het geheel 20 minuten laten koken.
Haal het citroengras er uit en pureer alles.
Rasp de appel en voeg toe aan de soep.
Het gehakt aanbraden, de ui toevoegen. Kruiden met peper en zout . Als het gehakt gaar is, toevoegen aan de soep.
Laat nog een keer alles opkoken. Opdien met de (gehakte) peterselie.