Ingrediënten
- 1 portie bleekselderij
- 1 portie hüttenkäse
- 2 stuks roggecrackers
- 150 ml groentebouillon
- 1 EL kerrie
- 0.5 TL verse gember geraspt
- zout
- peper
Porties: persoon
Instructies
- Het knäckebrot in een mixer tot fijn meel malen.
- De selderij wassen en het selderijgroen apart leggen. De stengels eerst in de lengte en daarna schuin halveren.
- De bouillon verwarmen en als hij kookt de selderijstukken er in leggen. Bij lage temperatuur beetgaar koken.
- De selderij uit het vocht halen en warm houden.
- Het meel van het knäckebrot met een garde krachtig mengen met de bouillon en deze saus even laten opkoken.
- De saus van het vuur halen en de hüttenkäse (behalve twee eetlepels) met de kerrie en de gember door de saus roeren. Met zout en peper op smaak brengen.
- De selderij op een bord leggen, de saus er over gieten en met het selderijgroen garneren.
- Start de maaltijd met de apart gehouden hüttenkäse.
0 Reacties