Boekweitpannekoeken
Maaltijd
lunchgerecht
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
min.
Kook Tijd
10 min.
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
min.
Kook Tijd
10 min.
Ingrediënten
200
gram
boekweitmeel
400
ml
water
of amandelmelk
3
eieren
snufje
zeezout
1/4
theelepel
baking soda
kokosolie
of roomboter
1
appel
kaneel
Instructies
Doe het boekweitmeel, water of amandelmelk, zeezout, baking soda en de eieren in een kom en mix de ingredienten tot een gladde massa
Schil de appel en snijd deze in dunne ringen
Verhit de olie/boter in een koekenpan en doe zoveel beslag erin dat de bodem is bedekt.
Leg de appelschijfjes er op en doe daar ook wat beslag over, zodat bij het omdraaien de appel niet verbrandt.
Bak de boekweitpannekoeken aan beide kanten bruin. Strooi er wat kaneel over ben serveer warm.