- (0)
- 24
feb -
Author : Changefood Category : Recepten
Tags : strenge fase
Voor dit gerecht kun je 'verse' bonen gebruiken of de bonen uit pot of blik halen.
denk er aan dat je 'verse' bonen een nacht moet inweken.
De bonen uit pot of blik moeten goed worden afgespoeld alvorens ze te gebruiken.
Porties | Prep Tijd |
1 persoon | 10 min. |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
40 min. | 1 nacht |
|
|
Voor dit gerecht kun je 'verse' bonen gebruiken of de bonen uit pot of blik halen.
denk er aan dat je 'verse' bonen een nacht moet inweken.
De bonen uit pot of blik moeten goed worden afgespoeld alvorens ze te gebruiken.
|
Ingrediënten
- 1 portie kidneybonen
- 3/4 portie prei
- 1/4 portie paprika
- 1 eetl. ui kleingesneden
- 2 blaadjes laurier
- 1 thl. chilipoeder
- 1 thl. kummel
- 1 thl oregano
- enkele takjes majoraan
- 200 ml. groentebouillon
- 1 teentje knoflook
Porties: persoon
Instructies
- Indien je gedroogde kidneybonen gebruikt: de bonen een nacht tevoren in de week zetten. De volgende dag het water afgieten en met vers water, laurierblaadjes en wat zout de bonen opzetten op hoog vuur. Zodra de bonen koken, de warmte verminderen en 90 min. laten koken.
- De knoflook schillen en klein snijden. De prei schoonmaken en in dunne schijven snijden. De paprika schoonmaken en in kleine stukken snijden.
- Een pan verhitten en de ui en knoflook aanbraden.
- De prei en paprika toevoegen en onder roeren bakken
- Alle kruiden toevoegen, de bouillon er over heen gieten en in een open pan 30 min. laten inkoken.
- De bonen afgieten en 4 eetl. van het kookvocht bewaren. De laurierblaadjes verwijderen.
- De helft van de bonen met het vocht pureren. Indien je bonen uit pot/blik gebruikt wat bouillon gebruiken.
- De bonenpuree en de bonen mengen met de groenten en garneren met wat majoraan.
0 Reacties