- (0)
- 12
nov -
Author : Sander de Jong Category : Recepten
Tags : strenge fase
Ingrediënten
- 1 portie prei en/of
- pastinaak en/of
- paprika
- 1 portie geitenkaas (verse)
- 1 teentje knoflook
- 150 ml groentebouillon
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl kerriepoeder
- zout en peper
Porties: persoon
Instructies
- De over voorverwarmen op 220°.
- De groenten wassen cq schoon maken.
- De prei in ringen snijden, de paprika en de pastinaken in dobbelstenen.
- De knoflook pellen en klein snijden.
- Een beetje bouillon verhitten en daarin de prei, de paprika en de knoflook 5 min. smoren.
- Met peper, zout en chilipoeder kruiden.
- De pastinaakblokjes met de rest van de bouillon verhitten en 10 minuten laten koken. De bouillon afgieten en de inhoud van de pan pureren en met peper, zout en kerriepoeder kruiden.
- De kaas (behalve 2 el) mengen met de pastinaakpuree.
- De prei-groenten in een vuurvaste schaal doen en daarover heen de pastinakenpuree verdelen.
- Een minuut of 5 gratineren.
- Start de maaltijd met de apart gehouden geitenkaas.
0 Reacties