• 06 - 246 885 39

Nieuwe producten

 • ik drink vaak melk en karnemelk. Die staan niet op mijn lijst

  probeer in de 3e fase eens kefir; Kefir is gefermenteerd melk, wat zurig, lijkt op yoghurt of karnemelk.  Uit een klein onderzoek bleek dat kefir de vertering van lactose bij mensen met lactose-intolerantie verbeterde. Mensen met lactose-intolerantie kunnen de suikers uit zuivel niet verteren, wat leidt tot symptomen zoals krampen, opgeblazenheid en diarree . Je kunt ook andere ‘melk’ gebruiken zoals amandelmelk of kokosmelk. Deze zijn ook gemakkelijk zelf te maken.

Over Change food

 • Waarom heb je het steeds over ‘verandering van leefstijl’ in plaats van over een dieet?

  Het gaat niet om een tijdelijke aanpak van je overgewicht, maar van een verandering op de lange termijn. De meeste crash-dieten zijn voor een bepaalde periode. Dat is vaak afzien. Het voedingsplan van Change Food helpt je om op een andere manier om te gaan met voeding en voor jezelf na te gaan welke voedingsmiddelen juist voor jou goed zijn en welke minder.
 • waarom krijg ik twee soorten rekeningen

  Voor degenen die via de zorgverzekering een vergoeding willen hebben, is het nodig een specifiek format te gebruiken om er voor te zorgen dat de zorgverzekering overgaat tot uitkering van de vergoeding. Zo krijg je een rekening waarop het totaal bedrag wordt aangegeven en die aan mij betaald moet worden. Daarnaast worden voor de zorgverzekering nota’s gemaakt die per maand worden opgemaakt en waar ‘natuurgeneeskundig consult’ wordt gebruikt als opgave voor de behandeling. Deze rekening kan rechtstreeks naar de zorgverzekering, zodat zij het bedrag naar jou overmaken.

Overig

 • Mag ik bakken in olijfolie?

  Je mag alleen bakken in olijfolie als op de fles staat dat je er in kunt bakken. In ‘vergine’ olijfolie moet je dat niet doen. Dat is de olijfolie van de eerste persing van de olijfolie (daardoor is hij vaak groen van kleur). Als die wordt verhit verbranden de stukjes olijf die in de olie zitten. Dus niet zo gezond! De vergine olijfolie gebruik je dus alleen voor koude gerechten (bijv. salades). Denk er aan dat er tegenwoordig ook hier veel gerommeld wordt met olijfolie. De ‘vergine’ olie in de supermarkt wordt vaak gemengd met de goedkope olie van de latere persingen. Mijn advies: investeer in een goede soort olijfolie. Weet waar de olijfolie vandaan komt.
 • Welke crackers zijn goed?

  alle crackers die gemaakt zijn van rogge. Bijv. WASA volkoren of WASA rustiek of Fjord.  De naam van de crackers zegt niet alles. Zo bevatten de ‘roggecrackers’ van AH niet alleen rogge maar ook tarwe. Kijk dus altijd op de ingredientenlijst van het pak crackers.