• 06 - 246 885 39

“Weer lekker slapen”

Middels dit schrijven wil ik in het openbaar mijn dankbaarheid tonen voor hetgeen je middels jouw voedselplan voor mij heeft betekend.

Voor velen onbekend maar ik slaap slecht als ik: koffie drink, alcohol drink, chocola eet, aardappelen eet(hoe verzin je het), etc. Nu na 3 tot 4 jaar met deze problemen te maken te hebben gehad heb ik nu echt het idee dat ik dit onder controle heb en jouw voedselplan en voedseladviezen was hierin het sluitstuk van dit vervelende en irritante hoofdstuk.

Want vergis je niet als je slaapproblemen hebt denk je niet als eerste dat het mogelijk aan de alcohol ligt of aan aardappelen… Nee, je denk dat het aan stress ligt en dat soort zaken.

Hoe efficiënt ben je als je s nachts 1 of 2 uur slaap hebt gehad. Ik weet daarop het antwoord en het is echt niet veel. In wat voor wereld zijn we beland dat een ingewikkelde hartoperatie een koud kunstje is, maar gezond en normaal voedseladvies een uitzondering…

De klassieke medische sector kon mij met mijn problemen namelijk niet helpen en daarom is mijn dank aan Hermine des te groter. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar wat voor wonderbaarlijke dingen zij nog voor andere mensen gaat betekenen.

En tja een beetje ijdelheid is mij niet vreemd en een sixpack in plaats van een lelijk buikje is een mooie bijkomstigheid!

Een zeer dankbare en uitgeslapen groet,

Wubbo Staal

“Mijn cardioloog kende het voedingsplan en was er enthousiast over”

Twee Bourgondiërs die van lekker eten en drinken houden. Lekkere aperitieven met heerlijke hapjes. En altijd op zoek naar goede wijn en spijs combinaties. In de 25 jaar dat wij elkaar kennen speelt dat een belangrijke rol in ons leven. En dat was ons ook aan te zien.

Eens in de zoveel tijd kwam er dan wel weer een dieet langs: We hebben kennis gemaakt met: Modifast, Montignac, Sonja Bakker, Herbal life, Koolhydraten arm

Maar de urgentie om af te vallen werd duidelijker toen ik hartproblemen kreeg en vervolgens met 6 pillen per dag moest leven. Toen kwam een ‘echte’ diëtiste in beeld. “ Het motortje moet draaien” zei ze. Ze bedoelde 6 keer per dag eten veel boterhammen. veel fruit, magere producten, schijf van 5.  Ik kreeg alleen maar meer trek. En afvallen: ho maar,  En toen kwam Hilde met Hermine aan.

De succesverhalen die ik hoorde over Hermine gaven mij het vertrouwen dat haar voedingsadviezen ons zouden kunnen helpen. Na enige voorbereidingen kreeg ik Marcel gelukkig mee. Hermine kwam bij ons thuis om het voedingsplan uit te leggen en bloed te prikken. We zijn 3 maanden geleden heel serieus gestart met ons op maat gemaakte voedingsplan. We eten alle dagen lekker en puur en drinken in het weekend ons wijntje weer. We houden ons aan de basisregels en dat is heel goed te doen. Het gaat nu langzamer, maar we vallen nog steeds af. Mijn cardioloog kende het voedingsplan en was er enthousiast over. Net als over mijn bloedwaarden.

De resultaten spreken voor zich: Marcel is tot nu toe 15 kilo afgevallen en gebruikt 2 pillen per dag minder. En dat kan nog minder worden. Ik ben 9 kilo afgevallen.Onze Suiker- en cholesterolwaarden zijn weer zoals het hoort. We zijn allebei veel fitter, hebben meer energie en eten veel lekkerder dan vroeger.

Wij kunnen het voedingsplan van Hermine aan iedereen aanbevelen !

Marcel Lambeck en Hilde Slagter

“Migraine onder controle”

Eigenlijk geloofde ik er niets van dat Hermine mij van migraine af zou kunnen helpen. Ik had er al sinds m’n 13e last van en het was in de loop der jaren alleen maar erger geworden. Het hoorde zo bij mij, dat ik het als een karaktereigenschap was gaan zien in plaats van als een kwaal,

De aanvallen waren zo ernstig dat ik niet zonder medicatie kon. Ik spoot sumatriptan injecties. Steeds vaker. Totdat ik uiteindelijk om de dag moest spuiten, terwijl het eigenlijk maar 2x per maand mocht. Dat dat niet gezond kon zijn realiseerde ik me heel goed. Maar het alternatief was 48 uur durende migraineaanvallen, 3x per week. En dat is geen leven.

Lang verhaal kort… ik ben begonnen met het voedingsplan van Hermine, en het werkt. Nu al 2 jaar. Ik zou er ook mee kunnen afvallen als ik me nog beter aan het plan zou houden. Maar dat doe ik niet. Ik doe precies dat wat nodig is om geen migraine te krijgen.

Ik weet precies wat ik wel en niet kan eten. Daarmee houd ik de migraine beheersbaar in plaats van dat de migraine mij beheerst. De migraine is geen karaktertrek meer, dat ik me niet altijd precies aan de regels houd wél.

Dank je wel Hermine. Ik ben met het voedingsplan sterker, fitter en veel gezonder geworden. Slank komt nog wel eens, of niet. Als ik dát wil weet ik precies wat nodig is. Voorlopig heb ik mijn doel bereikt, Dank, dank, dank.

Nancy Koornwinder

“18 kilo afgevallen en veel fitter”

De 60-secondenpresentatie van Hermine had ik al diverse keren bij bezoeken aan dit chapter en door bezoeken van Hermine aan mijn chapter in Alkmaar gehoord. Ook al eens een tien minuten presentatie van haar mee gemaakt. Altijd gedacht, ’als ik ga afvallen, ga ik dat bij Hermine doen’.

Medio vorig jaar was het zo ver, na weer een gloedvol verhaal van Hermine in Alkmaar, nam ik ter plekke het besluit en schreef een aanbeveling uit. Vlak voor de vakantie gestart, samen met mijn vrouw, en zelfs in de vakantie afgevallen, nu, een jaar later, in totaal 18 kilo.

Wij hebben de begeleiding van Hermine als erg prettig en professioneel ervaren. Deskundig, no nonsens en ook persoonlijk. Je hoeft je nergens voor te schamen, ze beantwoordt altijd vlot je vragen. Ik ben ervan overtuigd dat de andere manier van eten mij gezonder heeft gemaakt. Behalve het gewichtsverlies voel ik mij beter en energieker. Ik heb nauwelijks nog ‘energiedipjes’, mijn bloeddruk is gezakt en mijn bloedwaardes zijn verbeterd.

Ik kan Hermine Worm met haar voedingsconcept Metabolic Balance dan ook van harte aanbevelen.

Jeroen Engelaer

“Geen Immagran meer nodig”

Ik wil je even melden dat het heel goed met mij gaat. Ik heb nog maar 2 keer hoofdpijn gehad in 16 dagen! De ene keer heb ik er niets voor hoeven innemen, de tweede keer heb ik het opgelost met een pijnstiller van de drogist. Ik vind het een openbaring! Dank je wel voor deze mega tip. Ik heb sinds ik bij Hermine geweest ben geen Immigran meer hoeven nemen en daar ben ik heel erg blij mee.

Peggy de Lange

“Cholesterol en glucose spectaculair gedaald”

” Mijn bloeddruk was veel te hoog en ook had ik elke dag hoofdpijn, mijn cholesterol en suiker waren verhoogd. Medicijnen tegen hoge bloeddruk kon ik niet verdragen.

Sinds 4 juli ben ik met dit voedingsplan begonnen, ben nu 6 kilo afgevallen, heb tijdens mijn vakantie in augustus een maand gestabiliseerd en niets aangekomen. Mijn bloeddruk is reeds gedaald maar kan nog beter, cholesterol en glucose spectaculair gedaald.Ik voel me veel beter dan voor die tijd, vanaf 1 oktober ga ik de tweede fase in, nog 5 kilo afvallen.”

Elly Draijer

“Geen opgeblazen gevoel meer”

“Met begeleiding van Hermine Worm heb ik het Metabolic Balance programma opgestart. Doel was om af te vallen (Vooral de eerste kilo’s die je een opgeblazen gevoel geven) en de beschikking krijgen over een aantal goede tips, zowel algemene als specifiek voor mijn systeem. Na het meten van een aantal waarden: Gewicht, vetpercentage, BMI, etc. en het inleveren van mijn bloed heb ik een voedingsprogramma op maat ontvangen. De dag erna ben ik begonnen met 2 strenge dagen en deze vervolgens aangevuld met 2 strenge weken. Dit ter voorbereiding op mijn nieuwe voedingspatroon. Het positieve effect van het programma was al na een paar weken merkbaar. Het opgeblazen gevoel was weg. Inmiddels na circa een maand ben ik bijna vier kilo afgevallen, is mijn vetpercentage en mijn BMI gedaald en is een gedeelte van mijn vet vervangen door spieren. Ik heb Hermine’s werkwijze en houding als zeer plezierig en professioneel ervaren. Ze legt alles duidelijk en toegankelijk uit. Dit doet ze op een niet dwingende wijze. Ik kan het Metabolic Balance programma met begeleiding van Hermine van harte en met volle overtuiging aanbevelen.”

Oliver van Ginneken

“Migraine bijna helemaal weg”

“Na tientallen jaren van meerdere heftige migraineaanvallen per week met als enige remedie sumatriptan injecties kwam ik bij Hermine om de migraine wat meer onder controle te krijgen. De eerste weken vond ik het dieet moeilijk. Vooral tijdens de avondmaaltijd. Gelukkig wist Hermine een prima oplossing. Sindsdien gaat het goed. En al snel verminderde de migraine tot nog maar 1 aanval per week.  En inmiddels zijn er zelfs al migraineloze weken (!). Inmiddels heb ik meer energie dan ik ooit gehad heb. Ik slaap goed maar kort en lig al vroeg van energie te bruisen in mijn bed. Sinds kort sta ik een aantal keren per weken om half zes ’s ochtends op de loopband. Een heerlijk begin van de dag. En dat voor iemand die tot voor kort absoluut geen ochtendmens was. De aanpak van Hermine is relaxed. Houd je je niet aan het dieet, ook goed. Maar als je resultaat wilt hebben zul je het toch moeten doen. Eigen verantwoordelijkheid. En zondigen is prima, als je er maar van geniet. Dat is precies de juiste aanpak voor mij. En ook voor mijn puberende dochter die bij Hermine het dieetplan volgt. Ik heb meer energie dan ooit, en dat vind ik wel heel bijzonder. Ik ben bijna 45. “

Nancy Koornwinder

“Ik voel me veel energieker”

“Sinds begin oktober ben ik ook aan het Metabolic Balance plan, begeleid door Hermine. De eerste paar dagen waren echt afzien. Maar eenmaal aan het plan gewend wordt het een deel van je leven en is het prima vol te houden. Sterker nog: als ik me er niet aan houd, voel ik me onmiddellijk minder prettig. Ik dacht dat ik al erg gezond at en leefde, maar ik ben heel erg blij met mijn nieuwe kijk op eten. Honger- en vermoeidheidsgevoelens behoren tot het verleden, ik voel me energieker en ik merk zelfs dat het invloed heeft op de aanmaak van stresshormonen. Ik voel me minder gejaagd en ben er zelfs nog gezelliger in de omgang door geworden. De begeleiding is van Hermine is no-nonsense en nuchter. Ze heeft de gave je geen schuldgevoel te geven als je toch weer eens hebt gesmokkeld. Ik beveel haar aan bij iedereen die het maar wilt horen. Hermine, dankjewel!”

Katja Verheul

“Voor meer energie en om af te vallen moet je naar Hermine”

“Waarom Hermine Worm? In augustus van 2012 ben ik serieus begonnen met Metabolic Balance. Mijn motivatie was vooral meer energie krijgen, waarbij ik het niet erg vond om een paar kilo kwijt te raken. Ik weet nog zo goed omdat ik bij een sjiek etentje voor mijn zus haar verjaardag met de bediening een heel gesprek heb gevoerd over wat ik wel/niet mocht eten en waarom ik ervoor koos om naar een restaurant te komen als ik toch niet ging eten. Daarmee wil ik maar zeggen dat als je jezelf ertoe zet, het programma prima te doen is. Over de resultaten op de wat langere termijn was ik wel sceptisch. De echte lakmoesproef moest nog komen, dat is in mijn geval Kerst, of beter gezegd de hele decembermaand. Ik schrijf nu een testimonial omdat Hermine en haar Metabolic Balance programma en haar verhaal echt kloppen, ik herhaal echt kloppen! Ik heb een heerlijke kerstmaand gehad waarin ik heb kunnen genieten van veel lekkers dat mij werd voorgeschoteld. Ja ik ben wat aangekomen maar mijn lichaam heeft intussen een soort van geheugen opgebouwd voor het nieuwe gewicht en energieniveau. Ik kan met weinig moeite de basisprincipes van Metabolic Balance weer oppakken en ben dan snel weer waar ik wil zijn qua energie en gewicht. Ik vertel aan iedereen die het maar wilt horen dat ze voor meer energie en afvallen moeten beginnen aan Metabolic Balance, en dan natuurlijk niet zomaar, maar bij Hermine.”

Jurriaan de Gruijter

“Mijn huid wordt mooier!”

“Eind december had ik een gesprek met Hermine over haar Metabolic Balance programma, zeer helder en duidelijk heeft zij het programma aan mij toegelicht. Na het bloed prikken, kwam mijn voedingsplan half januari met de post thuis gestuurd, een zeer verzorgde duidelijke map. Met zeer hoge verwachtingen begon ik aan mijn voedingsplan, en wat schetst mijn verbazing: het is inderdaad zo eenvoudig te volgen en zonder hongergevoel vol te houden, net zoals Hermine had aangegeven bij de kennismaking. Inmiddels val ik iedere week af, voel ik me fit en gezond, mijn huid wordt met de dag mooier. Ik ben overtuigd, Metabolic Balance voor de rest van mijn leven. Zelfs mijn vriend begint langzaam het koolhydraatrijke voedsel te vervangen voor gezonde alternatieven. Hermine je hebt geen woord te veel gezegd, dank je wel.”

Astrid Verburg

“Minder opvliegers en ik slaap weer goed”

“Veel last van opvliegers en slecht slapen, op aanraden van een vriendin advies gevraagd aan Hermine.Eet volgens de lijst die aan mijn bloedwaarden is aangepast. Binnen twee weken waren de opvliegers minder, slaap ik weer lekker en viel ook nog 7 kilo af!. Nu ruim drie maanden verder, meer energie, goed slapen, en geen opvliegers meer, tenzij ik buiten mijn boekje ga J Een perfecte eetwijze(r)!”

Djoeke Boeren

Meer energie, minder klachten

“Mijn interesse in het voedingsplan kwam niet voort uit de wens om af te vallen, maar vooral de bij-effecten die genoemd werden, klonken erg aantrekkelijk – meer energie en geen allergie klachten.  Ook wilde ik graag weten welke voeding geadviseerd zou worden om me gezond te voelen.

Na het bloedprikken legde Hermine het persoonlijke voedingsplan op heel duidelijke en betrokken wijze uit en daarna stond ze altijd open voor vragen.  In het begin komt er namelijk wel veel op je af, maar al heel snel gaat het volgen van het plan meer vanzelf. Je weet wat er op je lijst staat, waar je de produkten kan kopen én heb je je eet gewoontes veranderd! En als resultaat: zeker meer energie en geen allergie pillen meer (ongelofelijk!).

Het voedingsplan heeft daarnaast voor mij nog twee andere gunstige bij-effecten. Op vakantie had ik geen buikpijn zoals tot nu toe altijd het geval was, kwam ik geen grammetje aan  (ondanks regelmatig smokkelen) en wist ik wat ik het beste kon bestellen in restaurants! En tot slot heeft de achterliggende gedachte van het plan ook op het gezin een heel gunstig effect. We eten veel meer verse groenten en fruit, minder tarwe- en meer spelt producten.”

Nog geen persoonlijk voedingsplan? Maak vandaag nog een afspraak met Hermine Worm van Change Food!

Elisabeth Belaerts

“De migraine is zeker verminderd”

Ik wilde je laten weten dat ik zo ontzettend blij ben met het voedingsplan. Volgens mij is het nu langer dan een jaar geleden dat ik er mee ben begonnen en ik kan nu met recht zeggen dat mijn gewicht al maanden stabiel is. Zelfs tijdens een maand zonder plan, is er niks verandert. En ik merk ook dat mijn lichaam het daarna ook direct weer opneemt. Het intuïtief eten merk ik ook heel duidelijk. Ik merk precies waar ik trek in heb en dat is na een tijd van brood (omdat de situatie zich zo voordoet), direct behoefte aan salade en groente. Het plan heeft zich echt geïntegreerd in mijn leven en ik heb niet eens meer door dat het ooit ergens beschreven heeft gestaan.

De migraine is zeker geminderd.

Juliette van der Hulst

Geïnteresseerd?

Neem gerust contact op voor nadere informatie:

06 - 246 885 39
hermine@ changefood.nl

U kunt ook contact opnemen via onderstaand formulier, ik neem dan contact met u op.

Aanmelden nieuwsbrief