Gewone voeding, dus geen pillen, shakes, repen of eten uit zakjes.

Uw persoonlijke voedingsplan

Graag helpen wij u aan een op maat gemaakt, persoonlijk voedingsplan die gebaseerd is op uw bloedwaarden en persoonlijke gegevens.

Vele lichamelijke klachten zoals, weinig energie, hoofdpijn of migraine, allergieën, hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, diabetes en overgangsklachten kunnen worden veroorzaakt door een verkeerd voedingspatroon. Mensen met deze klachten kunnen vaak worden geholpen door alleen maar de voor hen juiste voeding te eten.

Het voedingsplan is ook uitstekend geschikt voor mensen met overgewicht. Vaak blijkt dat iets kleins (bijv. de melk in je cappuccino) een zodanige storing geeft dat je niet afvalt.

Change Food maakt gebruik van het voedingsplan van Metabolic Balance, een wetenschappelijk ontworpen programma. Dit persoonlijke voedingsplan geeft aan welke voedingsmiddelen jij het beste kunt eten, wanneer en hoe.

Ook kijken we naar jouw specifieke leefomstandigheden om er voor te zorgen dat je het plan ook makkelijk kunt volhouden en je eigen kan maken. Daardoor profiteer je optimaal van de effecten die het plan je kan geven.

Investeer in je gezondheid en zorg dat je je klachten oplost en voorkomt, nu en in de toekomst.

voedingplan
psychologie
blijvend resultaat

Hoe gaan we te werk?

We beginnen met een gratis en vrijblijvend gesprek waarin ik je uitleg hoe het plan eruitziet en hoe het werkt. Je kunt daarna beslissen of het iets voor je is. Bij de volgende afspraak neem ik bloed af via een vingerprik en stuur dat naar een laboratorium waar het geanalyseerd wordt op 35 waarden. Ook verzamel ik je persoonsgegevens, gegevens over je klachten en eventuele medicatie. Op basis van alle gegevens wordt het voor jou op maat gemaakte, unieke plan opgesteld. Het plan bespreek ik met je en we gaan na hoe je de nieuwe manier van eten kunt inpassen in je dagelijks leven..

Dan ga je starten…

Het plan kent vier fasen:

De eerste fase duurt twee dagen waarin je je lichaam voorbereidt op de veranderingen die gaan komen. Je eet dan wat minder dan je gewend bent. Het is handig om die eerste twee dagen op je vrije dagen te doen.

De tweede fase is de fase waarin de reset van je stofwisseling plaatsvindt. We noemen dat de strenge fase omdat je in deze fase beperkt bent m.b.t. wat je mag eten. In die fase eet je uitsluitend de voedingsmiddelen die op je lijst staan. Dat kan ook erg lekker zijn, omdat op de lijst vaak de dingen staan waar je van houdt. Na deze 16 dagen kom ik langs om de effecten te bespreken van deze periode.

In de volgende fase ga je voeding toevoegen die niet op je lijst staan, maar die je wel graag eet. Dan ervaar je wat die voeding met je doet, welk effect het op je lijf heeft. Sommige mensen ervaren dan dat iets wat ze vroeger heel lekker vonden hen nu een naar gevoel geeft: ze worden misselijk, hebben last van hun maag of darmen of hebben er geen enkele behoefte meer aan.

De laatste fase de laatste fase komt dan vanzelf. het is de fase waarin je je herstelde hormoonbalans en gewicht handhaaft en de nieuwe manier van eten voor jou heel gewoon is geworden. je leert om meer intuitief te eten en te letten op de signalen van je lichaam.

De begeleiding

De begeleiding houdt in dat we kijken naar de resultaten door te meten en te wegen en het bespreken van je ervaringen in relatie tot je energie, je klachten en je algehele welbevinden.

Ook kijken we naar jouw specifieke leefomstandigheden om ervoor te zorgen dat je het plan makkelijk kunt volhouden en het je eigen kunt maken. Daardoor profiteer je optimaal van de effecten die het plan je kan geven.

Nadat je gestart bent kom ik na een dag of 16 langs
om je te wegen en te meten en met je te bespreken hoe het gaat, welke vragen je hebt en oplossingen aan te reiken voor mogelijke problemen die je ondervindt

Dit soort bijeenkomsten doen we naar behoefte. Daarnaast ben ik altijd voor je bereikbaar via telefoon, mail, what’s app, zoom, enzovoort. 

Het werken met je voedingsplan betekent een andere manier van omgaan met voeding, van begrijpen en voelen welke voeding jou ondersteunt in je gezondheid. Het kan zijn dat het voor jou een hele verandering is. Voor anderen kan het een wijziging betekenen in hun manier van eten. Juist omdat het een verandering is, kijken we ook naar de valkuilen die je tegenkomt, de problemen met je omgeving, tips en tricks om gemakkelijker de verandering te realiseren. En je hebt een stok achter de deur als je dat wilt. 

Hoe het ook zij, het plan zorgt voor een drastische verbetering van je gezondheid.